|
||||||||||||||
Himerometra robustipinna Klik op de foto's voor de vergrotingen |
||||||||||||||
Herkomst | Australië, China, Groot Barričrerif, Indonesië, Indische oceaan, Japan, Filippijnen, Sri Lanka |
|||||||||||||
Synoniem | ||||||||||||||
Nederlandse naam | Rode haarster, Rode zeelelie | |||||||||||||
Categorie | Zeesterren Subcatergorie : Haarzeesterren |
|||||||||||||
Rifsafe | Ja | |||||||||||||
Behoefte aan licht: | Matig | |||||||||||||
Voedsel | Fytoplankton, plankton, zoöplankton, destritus, cyclops | |||||||||||||
Voortplanting/Deling | ||||||||||||||
Moeilijkheids graad | 9 | |||||||||||||
Maximale afmeting | 25 centimeter | |||||||||||||
Netelgevoeligheid | Matig tot sterk | |||||||||||||
Netelcapaciteit | Geen | |||||||||||||
Karakter | Vreedzaam | |||||||||||||
Gedrag tegen medebewoners | Vreedzaam | |||||||||||||
Zone | Onder, midden, boven | |||||||||||||
Stroming | Matig tot sterk | |||||||||||||
Zoutgehalte | Minimaal 1.023 - 1.025 maximaal (bij 25 graden C) | |||||||||||||
Temperatuur | Minimaal. 24 °c maximaal 26 °c | |||||||||||||
Extra informatie | ||||||||||||||
De Himerometra robustipinna is een voedselspecialist en is daarom alleen geschikt voor aquarianen met een geschikt aquarium en veel ervaring al is dat nog geen garantie van in leven houden. De Rode haarzeester filtert zijn voedsel uit het zeewater tot circa 0.5 milimeter wordt als voedsel gezien Om de Himerometra robustipinna te voorzien van voldoende voedsel is gericht bijvoeren noodzakkelijk, tegenwoordig is er voldoende specialisten voer te verkrijgen in de betere speciaal aquariumwinkels. Indien de Rode haarzeester geneteld wordt zal hij gaan wandelen gelukkig doet hij dit zonder schade aan te brengen aan andere lagere dieren. Pas op met medebewoners die aan de haren van de Himerometra robustipinna gaan knabelen dit kan het einde van de Himerometra robustipinna betekenen. |
||||||||||||||
Foto's Aquagids bij Dabrowski nijmegen | Terug naar Menukeuze Zeesterren | |||||||||||||
© 2015 Copyright Aquagids | Disclaimer | Contact | . | ||||||||||||||
.. |